Over ons

Fit55up.nl is een iniatief van personal trainer Evert Nekeman en ondernemer Hans Out. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Hallo, ik ben Evert Nekeman, 51 jaar. Ik woon en werk in Rotterdam binnen mijn eigen bedrijf 40days.nl, een praktijk voor leefstijladvies op maat. Na een opleiding tot jurist, programmeur en ondernemer in de detailhandel, wat het alledrie niet helemaal was voor mij, gooide ik in 2008 het roer om en werk ik nu ruim 10 jaar full-time als coach en personal trainer. Binnen 40days.nl heb ik al vele cliënten geholpen hun uiteenlopende doelen te bereiken. Mijn specialisaties zijn 1 op 1 coaching/prestatietraining, runningtherapie bij (dreigende) depressie en burn-out, groeps- en bedrijfstrainingen (hardlopen, bootcamp, sportief wandelen) en individuele coaching bij het bereiken van het gewenste gewicht.

Zelf ben ik ook sportief en loop ik bijna ieder jaar een marathon, af en toe een trail en diverse wedstrijden over 10 tot 21 km. Ook ben ik altijd in voor een obstaclerun. Ik vind het fantastisch om cliënten te begeleiden op weg naar het door hun gewenste doel op de meest efficiënte en effectieve manier. En het blijkt dat dit voor iedereen steeds weer iets anders is. Dit maakt het begeleiden van cliënten een uitdagende en afwisselende job. Ik doe dit iedere dag met veel plezier.

Hallo mijn naam is Hans Out, 68 jaar. Dankzij mijn opleiding LTS heb ik twee rechterhanden en is geen klus mij te moeilijk. Na werkzaamheden in een bakkerij in Maassluis, ben ik via een metaalconstructiebedrijf als
onderhoudsmonteur in de bouw terecht gekomen wat na enige tijd leidde tot winkelverbouwingen in de horeca.
Een eigenhoreca bedrijf kon dan ook niet uitblijven in 1983 begon ik met Westpoint, een vooruitstrevende
dance gelegenheid. Wij werkten al snel met eigen dj’s en draaiden de vernieuwende sound, de
voorloper van de huidige Dance/House music. 10 jaar later met Maddox waren we trendsetter in de muzikale vernieuwing. De grote dj’s van nu draaiden in die tijd al bij ons, dan heb ik het over Tiesto, Michel de Heij, Ronald Molendijk en Lucien Foort. Het was een zwaar leven met alle verleidingen die er zijn, roken drinken en veel en ongezond eten. Op mijn 58e  jaar dacht ik,  als ik nu toch ouder moet worden, dan maar gezond. Ik rookte als een ketter en mijn gewicht was 85 kilo. Ik ben toen eerst gestopt met roken en direct op dieet gegaan en ben het drinken van alcohol sterk gaan verminderen. De eerste lichamelijke activiteiten waren 3 x per week om 7 uur in de morgen zwemmen. Gevolgd door het bezoeken van de sportschool. Ik merkte helaas dat ik er conditioneel niet op vooruit ging, na een aantal testen bleek ik copd en astma te hebben, ik had een zuurstof opname van 47 %. Ik besloot om niet mijn hoofd te laten hangen en te proberen om het beste ervan te maken, per
toeval ontmoete ik via een goede vriend, die al bij hem trainde, Evert Nekeman. Evert en ik klikte goed met elkaar, ik begreep wat hij zei en hij snapte wat ik bedoelde. Inmiddels ben ik onder leiding van Evert een stabiele sporter en loop ik regelmatig zelfs mijn rondjes op het sportveld en we gaan nog steeds vooruit. Omdat ik al jaren allerlei voedingsupplementen neem weet ik dat goede voeding ook een belangrijke sleutel is. Ik ben van mening dat ik, met mijn zeer ongezonde verleden en COPD en astma, een goed voorbeeld ben van het feit dat je met de juiste keuzes en goede begeleiding op het gebied van fitheid ver kan komen. Met fit55up.nl gaan we proberen om heel veel 55plussers in het hele land te mobiliseren en beter, sterker en fitter te maken en leren dat je ook met beperkingen zoals bijvoorbeeld copd goed kan sporten. Als ik het kan, kan iedereen het!