Vaak gaat voedingadvies alleen maar over het aantal calorieën en de macro’s en micro’s die je per dag moet eten. Je moet zoveel eiwitten en gezonde vetten en niet teveel koolhydraten in je menu opnemen om slank en fit te blijven of te worden. En zoveel mineralen en vitaminen, de zogenaamde micro’s. Dit zorgt ervoor dat je niet snel te weinig essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. En zo voorkom je bijvoorbeeld een vitamine C tekort.
Helaas krijg je minder vaak te horen welke voeding je tegelijk zou moeten eten omdat het de werking van de twee afzonderlijke voedingsmiddelen versterkt. Terwijl dit nu juist informatie is waar je ook je voordeel mee kunt doen. De reden dat hier zo weinig aandacht aan wordt besteed is dat het niet te ingewikkeld moet worden. Liefst zo simpel mogelijk. Maar veel voeding werkt het best als je het samen met andere voeding eet. Dit is ook de reden dat je meer vitaminen binnenkrijgt uit fruit en groenten dan uit een vitaminepil. In de echte voeding zitten alle stoffen die perfect samenwerken en zorgen voor de beste opname en een goede stofwisseling. Wij bij fit55up.nl weten best veel van en over voeding en zijn nu bezig een workshop te ontwikkelen waarin wij dit allemaal uitleggen. Maar graag lichten wij nu al een tipje van de sluier op met een paar sterke combinaties..
Als je een keer iets eet waar veel suiker in zit kan je dit het beste combineren met wat kaneel. Kaneel voorkomt namelijk een te sterke stijging van de suikerspiegel en zorgt er zo voor dat je ondanks de suiker minder vet opslaat en dus minder dik wordt van het lekkere hapje. Een ander voorbeeld is dat je bij natrium (wat in zout zit), en wat bijna iedere Nederlander teveel eet met hoge bloeddruk tot gevolg, ook let op de inname van kalium omdat dit hoge bloeddruk juist weer tegengaat. En waar zit kalium in? In groente en fruit. Dus als je eens wat extra zout eet, zoals bijvoorbeeld een heerlijk kaasplankje, chips of Chinees, zorg dan dat je ook veel groente en fruit eet. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent als de workshop klaar is.   

Door admin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *