Bewegen

Bijna iedereen weet tegenwoordig wel dat voldoende bewegen een belangrijk onderdeel is van fit en gezond ouder worden. If you don’t use it, you lose it. Maar waar en hoe je dit?

Ieder jaar zijn er een paar momenten waarop heel Nederland lijkt te gaan bewegen. Begin januari, als de zomer nadert en direct na de vakantie moeten de overtollige pondjes er nu echt definitief en snel van af.  Vol goede moed schrijven velen zich in bij de sportschool of vereniging en kopen een 10 rittenkaart voor het zwembad. Sommige gaan nog verder en schaffen allerlei apparaten voor thuis aan of zelfs een heuse racefiets. In het begin gaat het prima. Men raakt een paar kilo kwijt, voelt zich fitter en is enthousiast. Vaak na een paar weken gaat het langzaam mis. Er is geen vooruitgang meer, het is niet meer zo leuk en de eerste trainingen worden overgeslagen. Het blijkt gewoon erg saai te zijn. De motivatie verdwijnt langzaam en al snel wordt er alleen nog maar aan sporten gedacht. Zonde van het geld en alle verspilde energie omdat duurzaam resultaat uitblijft. Herkenbaar?   

Hier gaat fit55up.nl verandering in brengen.

 Hoe? Door met een steeds grotere groep vijftigplussers in de buitenlucht te gaan trainen. Door te blijven testen en de vooruitgang van alle deelnemende sporters te blijven meten. Door onderlinge wedstrijden te organiseren waar vrijblijvend aan mee kan worden gedaan. Door de trainingen voor werkelijk ieder niveau toegankelijk te maken. En vooral door het verzorgen van afwisselende en leuke trainingen met leuke sporters.
Waar? Er zal iedere maand een gezamenlijke training zijn op een van de twee startlocaties: Abraham van Stolkweg of Boulevard Neselande.
Wat kost het? De trainingen zijn gratis bij te wonen voor iedereen van 55+. Het enige wat wij vragen is dat u zich hier even van te voren opgeeft.

Maar ik ben nog helemaal niet goed in sporten en hopeloos uit vorm! Dit is geen enkel probleem. Fit55up.nl geeft op deze website veel handige tips. Uitleg bij oefeningen. Opbouwschema’s voor het verbeteren van de conditie, kracht, snelheid, leningheid en balans en coordinatie. Onze fitte Vlaardinger Hans, zelf 60+, laat op duidelijke instructiefilmpjes precies zien hoe het moet. Personal trainer Evert geeft hem daarbij alle tips en trics.  Na het bekijken van de filmpjes kan iedereen thuis zelf veilig alle oefeningen uitvoeren.

Evert Nekeman en Hans Out