Wie langer wil leven met minder kwalen moet meer spieren kweken. Dit blijkt volgens verouderings-onderzoeker Andrea Maier uit diverse onderzoeken.

Spierkracht helpt tegen veroudering omdat:

1. Spieren nodig zijn bij de meeste dagelijkse bezigheden zoals ademen,  wandelen, traplopen en heel belangrijk, om niet te vallen. Hoe meer spierkracht, hoe beter dit gaat.
2. Spieren zitten vol met aminozuren die bij ziekte helpen om snel te herstellen.
3. Spieren lijken bovendien een rol te spelen bij het versterken van het immuunsysteem. In spierenvezels zitten veel  immuuncellen, die het lichaam verdedigen tegen een bacterie of verkoudheidsvirus.
4. Spieren verbruiken veel in je lichaam( speieren en lever) opgeslagen suikers, en zorgen zo een stabiele stabiele suikerspiegel. Dus zeker mensen met diabetes moeten krachttraining doen.
5. Spieren verhogen je ruststofwisseling waardoor het makkelijker is om op gewicht te blijven en zo het jo-jo plus effect na een geslaagde afslankpoging te voorkomen.

En laten wij nu iedere eerste zaterdag van de maand precies hier mee bezig zijn bij fit55up.nl!
Iedereen heeft nu dus een extra goede reden om zaterdag mee te komen doen met de gratis training van fit55up.nl in Rotterdam Nesselande.

Evert Nekeman en Hans Out

Door admin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *