Twee onderzoeken in de VS ( universiteit Boston en Utah) tonen aan dat sporten niet alleen voor een sterk, slank en gezond lichaam kan zorgen. Ook het geestelijk welzijn heeft er veel baat bij. Je in het zweet werken kan net zo effectief zijn als anti-depressiva slikken, maar dan wel zonder alle vervelende bijwerkingen die de medicatie heeft. In mijn werk als running therapeut heb ik dit al vaak in de praktijk meegemaakt en als dit wetenschappelijk en evidence based wordt aangetoond gaan steeds meer mensen dit gelukkig ook daadwerkelijk uitproberen en de positieve gevolgen zelf ervaren.
Fysieke inspanning maakt je zowel op de korte- en lange termijn geestelijk sterker. Je bent beter opgewassen tegen stress en je geheugen gaat sterk vooruit omdat door sporten de communicatie tussen hersencellen wordt verbeterd. Dus alle reden om mee te sporten met fit55up.nl en sporten een vast onderdeel van je dagelijks leven te maken.
Op zaterdag 6 juli 2019 om 9:00 uur is er opnieuw een leuke gratis training van fit55up.nl op de hoek van de boulevard (Kos-Siciliƫboulevard) naast het strand in Nesselande. De groep bestaat uit allemaal gezellige sporters en door de vlaggen is de locatie eenvoudig te vinden. Vanaf het eindpunt van de metro (halte Nesselande) is het slechts twee minuten lopen naar de trainingslocatie. Doe jij deze keer ook (weer) mee?

Door admin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *